קרפ סוזט ברוטב חמוציות

מרכיבים ל-4 קרפים:

לקרפים:

  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב / חלב צמחי / מים
  • 100 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) קמח
  • מעט שמן לטיגון

לרוטב חמוציות:

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) נקטר חמוציות של פרימור
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם חמאה / שמן קוקוס

להגשה:

כדור גלידה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבלילה: טורפים היטב את כל המרכיבים בקערה גדולה לבלילה חלקה ודלילה. משאירים בצד ל-10 דקות.
  2. מטגנים את הקרפים: מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק ויוצקים לתוכה תוך כדי תנועה סיבובית כחצי כוס מהבלילה, כדי להשטיח את הבלילה על פני המחבת. מטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות והופכים בזהירות לצד השני. ממשיכים עם יתר הבלילה. עורמים את הקרפים בצלחת, אחד על השני, ומכסים כדי שיישארו רכים.
  3. מכינים את הרוטב: יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב.
  4. מוסיפים למחבת את הקרפים, זה אחר זה, ומטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים ומקפלים כל קרפ חצי-חצי ושוב חצי-חצי לרבע.
  5. מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את שאריות הרוטב, מניחים כדור גלידה ומגישים.
קרדיט מתכון: אולגה טוכשר