סנגרייה תפוחים

מרכיבים ל-6 מנות:

  • 2 תפוחים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות
  • 2 תפוחים אדומים פרוסים לפרוסות דקות
  • 1 לימון חתוך לפלחים
  • 1/2 כוס גרגירי רימון (בעונה)
  • 2 כוסות מיץ תפוחים של פרימור
  • 1/4 כוס ברנדי או ליקר תפוחים (לא חובה)
  • 1.5 כוסות יין לבן חצי יבש או יין מבעבע קר

להגשה:

מקלות קינמון / כוכבי אניס

אופן הכנה:

  1. שמים בכד את שני סוגי התפוחים, מוסיפים את פלחי הלימון וגרגירי הרימון.
  2. יוצקים מעל את מיץ התפוחים, הברנדי או הליקר (לא חובה) והיין (אם משתמשים ביין מבעבע – שומרים להגשה), מערבבים ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
  3. לקראת הגשה מוסיפים לכד את היין המבעבע ומערבבים (אם השתמשתם ביין לבן רגיל, אפשר לדלג על השלב הזה).
  4. מוזגים את הסנגרייה לכוסות הגשה, מוסיפים את הפירות ומגישים מיד עם תוספת מקל קינמון ו/או כוכב אניס.
אוקרדיט מתכון: אולגה טוכשר