עוף סיני בזיגוג מיץ אשכוליות אדומות

מרכיבים ל-2-3 מנות:

לעוף:

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
  • 3/4 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לזיגוג:

  • 1 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של פרימור
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית רוטב סרירצ'ה (לא חובה)
  • 1.5 כפות קורנפלור
  • 3 כפות מים

להגשה:

שומשום

בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה:

  1. מכינים את העוף: טובלים את חתיכות העוף בקמח או קורנפלור ומנערים את העודפים.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את חתיכות העוף להזהבה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
  3. מכינים את הזיגוג: מערבבים באותה מחבת את כל מרכיבי הזיגוג, למעט הקורנפלור והמים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים את הטעמים.
  4. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את התערובת למחבת, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
  6. מוסיפים את חתיכות העוף לזיגוג ומקפיצים כמה דקות לכיסוי אחיד ומבריק מכל הצדדים.
  7. מפזרים מעל העוף שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.
קרדיט מתכון: אולגה טוכשר