מאפינס תפוזים עם חמוציות ושוקולד לבן

מרכיבים ל-12 מאפינס:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור

לקישוט:

  • חמוציות מיובשות
  • נטיפי שוקולד לבן

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
  3. מוסיפים את הביצים, השמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב לבלילה אחידה וסמיכה.
  4. ממלאים את שקעי המאפינס ל-3/4 גובה ומפזרים מעל חמוציות ונטיפי שוקולד לבן.
  5. אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינס תופחים ומשחימים יפה.
קרדיט מתכון: אולגה טוכשר